Radno vrijeme

0 - 24 - Hitne intervencije

Telefon

+385 091 565 5566

Rušenje stabala

Rušenje stabala

Inžinjer-magistar šumarstva sa certifikatom-licencom, dozvolom za rad na visini.

IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) obučen za penjača nudi usluge uklanjanja, rušenja, obaranja, orezivanja, siječe visokih stabala, drveća i izrade drva i drvnih sortimenata. (primarna i sekundarna siječa). Stabla (drvaća) koja smetaju za okolinu ili prijeti opasnost od samoizvaljivanja stabla (debla). Stabla (drveća) koja se nalaze na nepristupačnom (strmom) terenu, između kuća, zgrada, objekata, vodova od struje ili slićno...
Sam proces rušenja ili orezivanja se izvodi penjanjem odnosno penjačkom-alpinističkom tehnikom (arborist). (drvosječa koji radi na visini, njeguje stablo)

Viseći na radnom i pomoćnom užetu ili osiguranjem oko debla. Rezanjem grana i debla na male segmente i kontroliranim i usmjeravanim spuštanjem putem užadi, preko kolotura, gdje nepostoji opasnost za okolinu. U svakoj situaciji obavezno osnovno dvojno osiguranje, negdje i dodatno osiguranje zbog poziconiranja. Rušenje nagnutih stabala-drveća. Rušenje zaustavnih stabala, napetih, naslonjenih na drugo stablo... Orezivanje krošnji, formiranje i oblikovanje. Odstranjivanje suhih grana, sanacija dotrajalih stabala, skidanje velikih grana nad krovovima...
Prosudba zdravosti stabla, ocijena po kriteriju i starosti. Sanirajte stablo ako ga nezelite ukloniti.
Sanitarno orezivanje stabala, skidanje suhih, bolesnih i odumrlih grana sa stabla koje mogu uzrokovati štetu ne samo stablu nego i inventaru koji se nalazi ispod.
Savjeti kod orezivanja velikih stabala - drveća.

Prilikom poslova rušenja dolazi do korištenja mnogih različitih alata za rušenje, primjerice, razderač, bager ili kliješta za beton. Kod većih zgrada se mogu koristiti ekteži strojevi i alati, poslovi rušenja sa strojevima rade mnogo buke i prašine što može smetati lokalnim stanovnicima.

HITNE INTERVENCIJE 0-24 SATA

  • rezanje drva za ogrijev svih promjera
  • čišćenje i odstranjivanje bršljena sa zdravih stabala, kuća, ograda, zgrada...
  • vađenje (kopanje) korijenja (panjeva)
  • krčenje i čiščenje zapuštenih terena